ječ2
Product Code: 558
Dostupnost produktu: Kusů skladem
Zbývá 1 kusů

Salvia Paradise 100% sušená šťáva z mladého ječmene 1000g

Salvia Paradise 100%   sušená šťáva z mladého ječmene 1000g

Štáva z mladého ječmene je doslova enzymatickou bombou pro náše tělo. Je plná vitamínů, minerálů, aminokyselin a enzymů. Díky její nenapodobitelné kombinaci dokáže působit alkalizačně, antioxidačně a upravovat životně důležité procesy v lidském těle.valitní 100% výtažek z mladého ječmene, žádné přísady!

 Proč tedy nezkusit tento výborný extrakt ?

 

Salvia Paradise® dováží nejkvalitnější BIO sušenou šťávu z Utahu z USA. Jedná se o špičkový výrobek, nejkvalitnější na světě.

Mladý zelený ječmen BIO společně s ostatními produkty green food patří mezi alkalizační potraviny. Jde o komplexní tonikum sloužící k doplnění minerálů a vitaminů z přírodního zdroje. Pomáhá tělu správně fungovat a vylepšuje celkový stav organismu. Mladý zelený ječmen je účinný antioxidant. Užíváním ječmene prospějete zdraví svých jater a žlučníku.

Pokud jde o zastoupení vitaminů, sušená šťáva obsahuje nejvíce vitaminu B6 . Vitamin B6 přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu, k normální syntéze cysteinu a homocysteinu. Velmi důležitý vitamin B6 přispívá k normální činnosti nervové soustavy, psychické činnosti, tvorbě červených krvinek, funkci imunitního systému a dále k regulaci hormonální aktivity a snižování únavy a vyčerpání.

Druhý nejvíce zastoupený vitamin K přispívá k normálnímu stavu kostí a srážlivosti krve.

Vitamin C pak přispívá k tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů. Důležitý je jeho příspěvek pro ochranu buněk před oxidativním stresem, pro snížení míry únavy a vyčerpání a regeneraci redukované formy vitaminu E. Užívání mladého zeleného ječmene je vhodné při zátěži organismu, jelikož vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzívního fyzického výkonu a po něm. Další funkcí vitaminu C je zvyšování vstřebávání železa.

Vitamin C stejně jako vitamin B6 přispívá k normálnímu energetickému metabolismu.

S nadsázkou můžeme říci, že vám ječmen opět navrátí mládí.

Složení: 100% Hordeum vulgare BIO – sušená šťáva

Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2× denně.

Upozornění: Nenahrazuje pestrou stravu. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Balení obsahuje 1 desikant, který pohlcuje vzdušnou vlhkost.

TIP na přípravu: Požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2× více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.

Nutriční hodnoty:

Nutriční hodnoty ve 100 g

V DDD** (2 lžičky = cca 6 g)

Energetická hodnota

1 380 kJ/326 kcal

83 kJ/19,6 kcal

Bílkoviny

27,8 g

1,67 g

Sacharidy

39 g

2,34 g

- z toho cukr

23 g

1,38 g

Tuky

3,5 g

0,21 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

1,1 g

0,06 g

Vláknina

5,4 g

0,32 g

Sodík

4,74 mg

0,28 mg

Kyselina listová

946 µg

56,76 µg (28,38 %)*

Vitamin B6

17,8 mg

1,07 mg (76,29 %)*

Vitamin C

457 mg

27,42 mg (34,28 %)*

Vitamin K

776 µg

46,56 µg (62,08 %)*

* % RHP – Referenční hodnota příjmu

** DDD – doporučená denní dávka

Země původu: USA – Utah

„Horký test”

V usušené šťávě z mladého ječmene je vysoké procento nedenaturovaných bílkovin. Pokud zalijeme šťávu z mladého ječmene vařící vodou, bílkoviny denaturují (stejně jako bílek z vajíčka) a srazí se na povrchu. Čím je poté zbylá tekutina ve sklenici čistší, tím je produkt kvalitnější. Pokud zalijeme rozemletou sušenou rostlinu, nic se nestane, jelikož velké procento vlákniny zabrání pospojování denaturovaných bílkovin.

Doplněk stravy

Proč má někdy ječmen sušená šťáva BIO slanější chuť, jindy nahořklou či sladkou?

Odpověď:

Rozdíly v chutích se objevují v závislosti na době sklizně (jarní, letní, podzimní) a počasí během růstu.

Slanější chuť je způsobena tím, že rostlina dokázala během růstu absorbovat více minerálů z půdy. Objevuje se u jarní sklizně, kdy je dostatek vláhy a slunce.
Nahořklá chuť je způsobena větším podílem slunečního světla oproti závlaze a větším obsahem chlorofylu. Objevuje se především u letní sklizně.
Nasládlá chuť se objevuje u podzimní sklizně, je senzoricky nejpopulárnější.

Z nutričního hlediska je slanější sklizeň nejvhodnější, lze u ní (vzhledem k vysokému obsahu minerálů) snížit dávkování a tím i zlepšit chuťový vjem.

Zatím zde není žádné hodnocení tohoto produktu.