Ayurvédské ovocné plody

Výrobce:
Everest Ayurveda s.r.o.
Výsledky 1 - 2 z 2


Sluncem sušené ovocné plody jsou přírodním zdrojem antioxidantů, vitamínů a svěží energie.

Působí příznivě na gastrointestinální zdraví, revitalizaci tělesných tkání a posílení imunitního systému.

Amalaki působí jako vynikající tonikum pro optimální funkci trávení, imunity, metabolismu, jater, krve, srdce a mozkové činnosti. Obsahuje pět druhů ze šesti chutí našeho smyslového vnímání (kyselou, sladkou, hořkou, svíravou a pálivou), které harmonizují všechny tři biologické principy váta, pitta, kapha. Amalaki obsahuje široké spektrum antioxidantů (látky snižující běžný oxidační proces, který má na svědomí stárnutí a odumírání buněk) a bioflavonoidů (vitamíny podporující odolnost buněčných stěn proti pronikání škodlivých látek v podobě volných radikálů) a silnou koncentraci životně důležitých esenciálních aminokyselin. Je bohaté na množství minerálních látek a vitamínů jako je vápník, železo, fosfor, karoten, vitamín C, B1 a B2.

Ájurvédské ovocné plody se nejprve naporcují na menší části, poté ponoří do lehkého přírodního třtinového sirupu, který slouží jako nejlepší přirozené prostředí pro uchování trvanlivosti a na závěr se jen solárně vysuší. Tímto tradičním procesem dochází k zachování maximálního množství všech zdraví prospěšných látek, které ovoce obsahuje a zároveň zůstává šťavnaté a plné chuti.

Cukrová třtina je mohutná rostlina obsahující ve svých stéblech až dvacet procent cukru, který se jako výsledný produkt fotosyntézy skládá ze sacharózy, fruktózy a glukózy. Z rozlisovaných stébel se nejprve získává sladká šťáva v podobě hustého sirupu, ze kterého následně vzniká procesem krystalizace přírodní třtinový cukr. Ájurvédská medicína ho používá jako médium či prostředí (anupána) pro přípravu, užívání, směřování a vstřebávání účinků bylin. Přírodní třtinový sirup obsažený v ovocném plodu amalaki, mangu, papáje, jackfruitu, ananasu i banánu podporuje výživu tělesných tkání a slouží jako vynikající přírodní konzervační látka.